Motie sociaalmaatschappelijke voorziening aan de Veilingstraat aangenomen

Tijdens de raadsvergadering van 11 mei is de motie van EenUtrecht die oproept ruimte te reserveren voor een sociaalmaatschappelijke voorziening in het plan voor een woontoren aan de Veilingstraat aangenomen. Dat is goed nieuws voor iedereen die zich inzet voor een gezonde en leefbare stad.

Sociaalmaatschappelijke voorzieningen

De Dichterswijk is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat vraagt om meer voorzieningen, alleen die ontbreken tot nu toe. De wijk wil het, het gemeentelijke beleid schrijft het voor, maar toch stond er nog geen ruimte gereserveerd voor een sociaalmaatschappelijke voorziening.

Dankzij de met brede steun aangenomen motie van EenUtrecht wordt er in de te bouwen woontoren aan de Veilingstraat 10, minimaal 100 m2 ter beschikking gesteld. In de begane grond op straatniveau komt er nu een ruimte met een sociale buurtfunctie, waarbij bewoners als volwaardige partner actief een stem krijgen bij de invulling hiervan.

De motie ‘sociaalmaatschappelijke voorziening aan de Veilingstraat’ is samen met bewoners van de Dichterswijk geschreven naar aanleiding van een bezoek door raadslid Gert Dijkstra en commissielid Juriaan Otto. Tijdens het bezoek ging het ook om de hoogte van de toren aan de Veilingstraat. Volgens het bestemmingsplan kan dit maximaal 25 meter zijn, toch stond er in het plan 37 meter. Dit heeft vele nadelige effecten voor de omwonenden. Het mag echter alleen als de raad het goedkeurt. ‘maximaal 25 meter Veilingstraat’  verworpen.

Zien hoe andere partijen stemmen over deze en onze andere moties? Bekijk dan ‘onze peiling’ . Een overzicht van al onze raadsactiviteiten is hier te vinden.