EenUtrecht start als politiek podium voor alle Utrechters

Over exact twee jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De huidige gemeenteraad is daarmee op de helft van zijn zittingstermijn.Onze vraag is: zijn de politieke partijen in de huidige gemeenteraad goed bezig en doen ze wat wij echt graag willen en belangrijk vinden? Wij vinden van niet en daarom zijn wij vandaag een nieuw politiek podium gestart voor alle Utrechters, onder de naam EenUtrecht.

Het moet anders, het kan beter

Zo vinden wij dat de Utrechtse politiek tot nu toe te weinig ruimte geeft aan burger- en buurtinitiatieven, veel onbetaald (vrijwilligers)werk niet waardeert en niet voldoende doorpakt op discriminatie en intimidatie.
EenUtrecht vindt dat het op veel punten beter moet en anders kan. Daarom hebben we een agenda opgesteld: Onze agenda. Daarin staat wat Utrecht volgens ons nodig heeft om voor iedereen een veilige en prettige stad te zijn om in te wonen, werken en leven.

Meetlat

Wat laat de huidige Utrechtse politiek allemaal liggen op terreinen die ons aan het hart gaan? De komende twee jaar legt EenUtrecht de Utrechtse politieke partijen langs de meetlat: we houden een peiling bij of de Utrechtse politiek Onze agenda uitvoert.
Ook zullen we de komende twee jaar via petities.nl burgervoorstellen indienen bij de gemeenteraad.

Teleurstellende peiling? EenUtrecht doet mee aan raadsverkiezingen 2022

Mocht uit Onze peiling blijken dat de Utrechtse politiek Onze agenda ondermaats uitvoert, dan zit er maar één ding op: we gaan zelf aan de slag en doen als EenUtrecht mee aan de raadsverkiezingen in 2022.

We horen graag van je!

Wil jij met ons Onze agenda verbeteren, met ons burgervoorstellen indienen en/of Onze peiling helpen organiseren?
Laat het ons weten. 

Wat heeft Utrecht volgens jou nodig?
Denk mee! Doe mee!