Overzicht raadsactiviteiten

december 2023

13 dec Eigen bijdrage Gezonde stad Overlast

In deze column licht Gert Dijkstra het standpunt van EenUtrecht op het afvalprobleem toe. Dit standpunt is gebaseerd op de ervaringen van bewoners in wijken waar veel afvaloverlast is. In de raadsvergadering van 7 december zijn er twee moties ingediend over deze oplossingen van bewoners op het gebied van handhaving en eigenaarschap. 

november 2023

02 nov Motie Overlast

Al jaren is er veel overlast van uitgaanspubliek voor omwonenden rondom de Nobelstraat. Het ontbreekt aan een plan voor de lange termijn. Deze motie roept op hier snel mee te beginnen. 

02 nov Motie Overlast

Al jaren gaan bewoners van de Nobelstraat gebukt onder geluidsoverlast met een niveau wat hoger is dan rondom Schiphol. Dat komt deels omdat de horeca zich niet houdt aan vergunningen en afspraken. Tot nu toe blijven oplossingen uit en daarom roept deze motie op te handhaven.  

Deze motie dienen wij tijdens de raadsvergadering van 2 november in. 

oktober 2023

31 okt Vragen Overlast

De Nobelstraat is al jaren een straat waar omwonenden veel overlast ervaren van uitgaanspubliek. De geluidsoverlast is op sommige momenten groter dan Schiphol. Om zowel een plek te zijn voor uitgaan als wonen zijn er betere afspraken nodig. De gemeente laat dit echter al jaren lopen.

Zoek op trefwoord

  • Inbreng

  • Onderwerp

  • Jaartal