Juriaan Otto

Laat Utrechters zelf verantwoordelijkheid nemen voor thema's die hún leven beïnvloeden

Juriaan Otto

‘Utrechters nemen graag initiatief in en verantwoordelijkheid voor hun straat, buurt, wijk of stad. Maar bestuurders geven hiervoor nauwelijks de gelegenheid. Integendeel; bewoners worden in hun ambities soms actief tegengewerkt door het gemeentelijk apparaat. Tijd voor een radicaal andere benadering.

‘Laat Utrechters zelf verantwoordelijkheid nemen voor thema’s die hún leven beïnvloeden en die hún ‘woon- en leefgeluk’ bepalen. Het zijn niet de bestuurders en ambtenaren die bedenken, beslissen en uitvoeren, nee, dat doen bewoners waar dat kán zelf. Niet koud ‘getrapt’, maar van binnenuit.

‘Als inwoner van de Tweede Daalsebuurt en dagelijks gebruiker van de Amsterdamsestraatweg maak ik mij net als duizenden anderen in Utrecht Noordwest grote zorgen over de verkeersveiligheid van deze straat en het gedrag van een te grote groep medeweggebruikers. De gemeente heeft hiervoor te weinig oog en laat deze situatie nu al vele jaren op z’n beloop. Dat moet anders.
Op verkeersonveilig en a-sociaal gedrag moet actief worden gehandhaafd. De inrichting van de Amsterdamsestraatweg moet veel radicaler en sneller worden aangepakt dan de gemeente nu van plan is. En die inrichting moet gebeuren sámen met de bewoners en ondernemers die aan of in de buurt van de Amsterdamsestraatweg wonen, werken of verblijven. Een stem op EenUtrecht is een stem voor een écht verkeersveiligere Amsterdamsestraatweg. En een stem op ons is een kans om de stad terug te geven aan jezelf, of je hier nu woont of werkt.’ 

Neem contact op met Juriaan

06 14 02 12 03

juriaan@eenutrecht.nl